Information om helhedsplanen i afdeling 40

Her samler vi information om den igangværende renoveringsprojekt i afdeling 40.

Aktuel status:

Foråret kom og endelig kunne vi komme i gang med at sætte byggepladsen op. Vi har gennem de sidste mange måneder brugt tiden på at forberede os og se frem til den dag, hvor vi endelig kunne stille de første skure op.

Som de fleste nok har lagt mærke til er der kommet skure op til håndværkerne på parkeringspladsen mod Bellahøjvej, samt skure til byggeledelsen fra CASA og Mangor Nagel ud mod Ved Bellahøj Nord. Oprindeligt skulle den samlede skurby have været placeret mellem træerne på østsiden af blokken, men vi valgte ny placering for at kunne beskytte træerne i endnu større grad.

På den første blok er opsætningen af facadesikringen påbegyndt, så hegn og stillads efter mange år kan komme væk, dog kun for en stund. Facadesikringen bliver sat op for at sikre håndværkere, der skal forberede området inden stilladsarbejderne tager over i starten af maj og begynder opsætningen af stilladset.

På nordsiden af skurene mod Ved Bellahøj Nord vil der blive sat en midlertidig transformerstation op. Et byggeri i denne størrelse kræver en større strømforsyning, end hvad der er tilgængeligt på nuværende muligheder, og vi har derfor valgt at sætte separat strømforsyning op til byggepladsen.

Inden længe vil udlægningen af køreplader til aflastningsparkering og selve byggepladsen blive påbegyndt sammen med hegnsopsætning.

Bellahøj er et fantastisk grønt område og vi er klar over, at vi kun har det til låns. Vi er meget opmærksomme på at beskytte området, så påvirkningen fra renoveringen reduceres mest muligt.

Vi kan ikke undgå, at jeres dagligdag bliver påvirket af renoveringen, når en sti f.eks. bliver lukket, eller parkeringspladser midlertidigt bliver spæret, men vi gør, hvad vi kan for at informere og mindske disse gener.

Vi ser frem til at dele jeres skønne grønne oase med jer de næste år og kunne aflevere nyrenoverede bedre boliger til jer beboere.

  • Byggeplads etablering er i gang og vil stå fuldt færdig til udgangen af maj 2022.
  • Første blok (Bellahøjvej 8) er ved at blive pakket ind i facadesikring, forventes afsluttet indenfor de næste par uger.
  • Forberedende arbejde med kloak og bundopbygning til stillads pågår efterfølgende frem til slut april 2022.
  • Stilladsopsætningen påbegyndes start maj og afsluttes samtidig med, at de sidste beboere flytter til genhusningsboliger i slutningen af maj 2022.

Yderligere information

Savner du information om renoveringen, er du altid velkommen til at kontakte afdelingens beboerkoordinator:

  • Mette Chang
  • Tlf.: 21 13 69 79
  • Mail: mch@aab.dk
  • Træffetid på kontoret, Frederikssundsvej 121E:
    • Tirsdag: kl. 09.00-12.00 og torsdag kl. 13.00-15.00

 

Materiale fra blokmøder
Læs mere
Information om genhusning
Læs mere

Den gode genhusning

I Boligforeningen AAB ønsker vi hele tiden at blive bedre til at genhuse. I juli 2022 modtog 25 genhusede beboere derfor et spørgeskema, så vi kunne få et indblik i, hvordan de har oplevet deres genhusning. 12 beboere svarede. Undersøgelsen viser heldigvis generelt en god tilfredshed med Mesterflyt, som AAB afdeling 40 har en aftale med. Beboernes svar hjalp os også med at se, hvor genhusningen har skabt udfordringer. Dermed kan vi arbejde på at forebygge disse udfordringer fremadrettet.

En stor tak, til de beboere, der tog sig tid til at besvare spørgeskemaet.

 

Spørgsmål og svar - renoveringen i  afdeling 40

 

Efter ti års ventetid: Renoveringen af afdeling 40 er gået i gang
Læs mere

Onsdag den 24. august blev det fejret, at renoveringen er gået i gang på Bellahøj. Renoveringen har været undervejs længe - faktisk siden 2012. Normalt tager ting tid, og renoveringer tager meget lang tid. Renovering af bevaringsværdige bygninger tager ekstremt lang tid,

Ballet blev åbnet med en tale fra formanden, hvor han favnede de forskellige processer, som der er i vente, når sådan en stor og omfattende renovering går i gang.

Kunstneren Jacob I sagde et par ord om den flotte grafittikunst, som han har lavet på byggepladshegnet over de sidste par uger.  Kunst som tager afsæt i den gamle fortælling om havregrynskvarteret – et tidligere kolonihavekvarter - hvor der er højt til himlen.

Der var stor opbakning til fejringen, som var et samarbejde mellem Boligforeningen AAB og entreprenørfirmaet CASA. Festen havde flere funktioner og en af dem var, at beboerne kunne se, hvem der holder til på byggepladsen.

Undervejs skinnede solen, DJ REFUU – den lokale ejendomsfunktionær – spillede op til dans, ansigtsmaleren havde travlt, den boligsociale indsats ’Sammen om Bellahøj’ delte flyers ud, og der blev langet ca. 150 pølser og burgere over disken. Alt i alt en virkelig skøn dag!