Julehjælp til trængte familier

Julen er hjerternes fest, men som det lyder i en af de gamle julesange, så koster den også ”mange penge”, og specielt i år, kan det være svært for mange at få pengene til at slå til.

Er du en af dem, der har svært ved at få de økonomiske ender til at nå sammen i december, så findes der steder, hvor du kan søge om hjælp til at skabe en god jul for dig og dine. Herunder har vi samlet links til en række organisationer og initiativer, der på forskellig vis støtter økonomisk trængte familier til jul. Du kan læse mere om kriterierne for at søge og få støtte på de enkelte hjemmesider.

Julehjælpen:

www.julehjaelpen.dk  kan du søge støtte i form af mad, gaver og oplevelser, som doneres af privatpersoner og virksomheder. Ansøgning sker via hjemmesiden, og der er ingen fast ansøgningsfrist, så der kan søges løbende helt ind til midten af december 2022.

Mødrehjælpen:

www.moedrehjaelpen.dk/forside/soeg-julehjaelp/  kan der søges om kontant støtte til mad og gaver til børn. Sidste frist for at søge er fredag den 9. december 2022 kl. 10.00.

Røde Kors:

Røde Kors støttede sidste år 15.000 børnefamilier med julehjælp på forskellig vis rundt omkring i landet. Der støttes i de fleste tilfælde med en julekurv eller et gavekort. For at søge skal du kontakte din lokale afdeling, som du kan finde på hjemmesiden www.rodekors.dk/jul/soeg-julehjaelp.

Røde Kors afholder også juleaften for dig, der er alene juleaften, eller hvis din familie ikke har et socialt netværk at holde jul med. Julefesten er gratis, du skal blot først kontakte Røde Kors Hovedstaden. Du kan tilmelde dig på tlf. 28923282 mandag, onsdag og fredag klokken 10-14 i november eller udfylde Røde Kors’ skema her: https://hovedstaden.rainbowriders.dk/detgorvi/faellesskaber-for-voksne/julefest/

Folkekirken:

Mange lokale folkekirker uddeler julehjælp for midler, der er samlet ind i sognet. Du kan finde din lokale folkekirke ved at søge på  www.sogn.dk/ . Hvis din lokale kirke ikke uddeler julehjælp, kan du søge et julelegat hos Samvirkende Menighedsplejer. Ansøgningen skal bekræftes af din lokale sognepræst, eller du kan bede sognepræsten om at søge på dine vegne. Samvirkende Menighedsplejer uddeler kun julehjælp i december måned. Du kan læse mere på deres hjemmeside  www.menighedsplejer.dk/soeg-legat-1/julehjaelp.

Der findes mange andre muligheder for at få hjælp til en god jul, og en stor del af dem kan du finde ved at gå på nettet og søge på ordet ”julehjælp”.

Julevært eller julegæst

Husk desuden, at ingen behøver at holde jul alene. Røde Kors bringer julevenner sammen ved at matche en julegæst og en julevært. Man kan melde sig til på Røde Kors´ hjemmeside  www.rodekors.dk/jul/julevenner . Derudover er der flere folkekirker, som holder juleaften. Det kan du læse mere om på folkekirkens hjemmeside  www.folkekirken.dk/aarets-hoejtider/advent-og-jul/aabne-juleaftener  .

Lille indsats kan gøre stor forskel

I de senere år er antallet af familier og enkeltpersoner, der søger om julehjælp, steget støt. Faktisk er der hvert år mange familier, der søger forgæves, så hver eneste donation, der kommer ind til de forskellige organisationer og grupper, falder på et tørt sted.

Har du mulighed for og lyst til at hjælpe andre til en god jul, så er der masser af muligheder for at støtte på den ene eller den anden måde.

Flest af de ovennævnte organisationer indsamler donationer i form af penge, men hos en del er der også mulighed for at give donationer i form af legetøj, gavekort, tøj etc. Eller du kan melde dig som frivillig hjælper til nogle af de julearrangementer, som organisationerne står for eller åbne døren som julevært for personer, der ellers skal fejre juleaften alene.

Uanset hvordan du vælger at støtte, vil din indsats blive værdsat af modtagerne.