Byt dig til din drømmebolig

Som lejer har man ret til at bytte bolig med en anden lejer. Bytteretten gælder både lejere i private udlejningsboliger og lejere i almene boliger og forudsætter, at du har boet i din bolig i tre år.

Du kan kun bytte med andre lejere. Du kan således ikke bytte bolig, hvis der i bytningen indgår en ejerbolig eller en bolig i en privat andelsboligforening.

Ansøgning om at bytte bolig

Når du har fundet en lejer, der er interesseret i at bytte bolig, skal du udfylde ansøgningsblanketten nedenfor og sende den til AAB's administration:

Ansøgning om bytte af bolig (pdf)

Istandsættelse af boligen ved bytte

Ved bytte af en almen bolig skal de normale regler for opsigelse, fraflytningssyn og istandsættelse overholdes. Det medfører, at der skal:

  • foretages en istandsættelse af boligen
  • udleveres en ny lejekontrakt til den nye lejer
  • betales indskud

De fleste af AAB's boligafdelinger kører efter den såkaldte vedligeholdelsesordning A. Det betyder, at boligen skal være fraflyttet senest en halv måned før byttedatoen. Denne periode skal dog forlænges hvis der, I forbindelse med byttet, ønskes en forskudt indflytningsdato.

Hvad siger loven?

Læs BL’s folder om boligbytte og fremleje

Betingelser for boligbytte

Hvilke betingelser skal overholdes, når du bytter bolig? Det kan du læse mere om her.

Der gælder særlige betingelser for boligbytte med en bolig i AAB’s afdeling 49, Stærevej. Du kan kontakte vores Kundecenter for nærmere information.