Boliggarantibevis

Ændrede livsvilkår medfører nogle gange behov for en ny bolig. I sådan en situation kan et boliggarantibevis være en god mulighed for trygt at afprøve en ny adresse.

Hvad er et boliggarantibevis?

Boliggarantibeviset er en mulighed for at flytte med fortrydelsesret. Det giver dig nemlig fortrinsret på ventelisten til en ledig bolig i den afdeling, du flytter fra, hvis du går hen og fortryder. Hvis vi ikke inden for rimelig tid (cirka tre måneder) kan tilbyde en bolig i samme afdeling som den, du flyttede fra, vil du i stedet få tilbudt en bolig i en anden af AAB’s boligafdelinger.

Hvem kan få et boliggarantibevis?

Boliggarantibeviset gælder i op til tre år og kan bestilles, hvis du opsiger din bolig af en af følgende grunde:

  • Du er i et parforhold, hvor I ikke bor sammen endnu, men ønsker at flytte sammen.
  • Du er efterlønsmodtager eller pensionist og vil prøve at bo i sommerhus hele året.

AAB udsteder ikke boliggarantibeviser til lejere af ungdomsboliger.

Hvordan bestiller jeg et boliggarantibevis?

Når du opsiger din bolig, har du på opsigelsesblanketten mulighed for at oplyse, om du ønsker et boliggarantibevis. Hvis du gør dette, sender vi dig et indbetalingskort. Når vi har modtaget din indbetaling, sender vi boliggarantibeviset.

Beviset er gældende i tre år fra fraflytningsdatoen.

Hvis garantibeviset gælder for en afdeling i Københavns Kommune, hvor der udlejes efter særlige udlejningsbetingelser (skærpede fleksible kriterier), skal du opfylde betingelserne i samme omfang som andre boligsøgende. Du kan læse mere om de særlige udlejningsbetingelser på aab.dk/fleksibel.

Hvad koster det?

Se vores priser og gebyrer

Når jeg vil gøre brug af garantibeviset

Hvis du inden for tre år beslutter dig for enten at flytte fra din partner eller flytte ud af sommerhuset, skal du henvende dig til AAB’s administration for at indløse garantibeviset.

Vi anviser derefter den første ledige tilsvarende bolig i afdelingen til dig. Anvisningen går forud for den almindelige venteliste og fleksible udlejningsordninger, men ikke forud for kommunal anvisning og genhusning.