Få hjælp til at holde jul – eller hjælp andre

Julen er hjerternes fest, men som det lyder i en af de gamle julesange, så koster den også ”mange penge”. Netop derfor er julen også en bekymringernes tid for de familier, som har svært ved at finde penge til gaver, mad, juletræ og hvad der ellers hører til en traditionel jul i Danmark. 

Er du en af dem, der har svært ved at få de økonomiske ender til at nå sammen i december, så findes der steder, hvor du kan søge om hjælp til at skabe en god jul for dig og dine. Herunder har vi samlet links til en række organisationer og initiativer, der på forskellig vis støtter økonomisk trængte familier til jul. Du kan læse mere om kriterierne for at søge og få støtte på de enkelte hjemmesider.

Julehjælpen:

På www.julehjaelpen.dk kan du søge støtte i form af mad, gaver og oplevelser, som doneres af privatpersoner og virksomheder. Ansøgning sker via hjemmesiden, og der er ingen fast ansøgningsfrist, så der kan søges løbende helt ind til midten af december 2021.

Mødrehjælpen:

www.moedrehjaelpen.dk/forside/soeg-julehjaelp/ kan der søges om kontant støtte til mad og gaver til børn. Sidste frist for at søge er fredag den 10. december 2021 kl. 10.00.

Røde Kors:

Røde Kors afholder juleaften for dig, der er alene juleaften, eller hvis din familie ikke har et socialt netværk at holde jul med. Juletræsfesten er gratis, du skal blot først kontakte Røde Kors Hovedstaden på telefon 38 33 64 00 eller skrive til hovedstaden@rodekors.dk.

Folkekirken:

Mange lokale folkekirker uddeler julehjælp for midler, der er samlet ind i sognet. Du kan finde din lokale folkekirke ved at søge på  www.sogn.dk/. Hvis din lokale kirke ikke uddeler julehjælp, kan du søge et julelegat hos Samvirkende Menighedsplejer. Ansøgningen skal bekræftes af din lokale sognepræst, eller du kan bede sognepræsten om at søge på dine vegne. Samvirkende Menighedsplejer uddeler kun julehjælp i december måned. Du kan læse mere på deres hjemmeside  www.menighedsplejer.dk/soeg-legat-1/julehjaelp.

Der findes mange andre muligheder for at få hjælp til en god jul, og en stor del af dem kan du finde ved at gå på nettet og søge på ordet ”julehjælp”.

Julevært eller julegæst

Husk desuden, at ingen behøver at holde jul alene. Røde Kors bringer julevenner sammen ved at matche en julegæst og en julevært. Man kan melde sig til på Røde Kors´ hjemmeside  www.rodekors.dk/jul/julevenner]. Derudover er der flere folkekirker, som holder juleaften. Det kan du læse mere om på folkekirkens hjemmeside  www.folkekirken.dk/aarets-hoejtider/advent-og-jul/aabne-juleaftener .

Lille indsats kan gøre stor forskel

I de senere år er antallet af familier og enkeltpersoner, der søger om julehjælp, steget støt. Faktisk er der hvert år mange familier, der søger forgæves, så hver eneste donation, der kommer ind til de forskellige organisationer og grupper, falder på et tørt sted.

Har du mulighed for og lyst til at hjælpe andre til en god jul, så er der masser af muligheder for at støtte på den ene eller den anden måde.

Flest af de ovennævnte organisationer indsamler donationer i form af penge, men hos en del er der også mulighed for at give donationer i form af legetøj, gavekort, tøj etc. Eller du kan melde dig som frivillig hjælper til nogle af de julearrangementer, som organisationerne står for eller åbne døren som julevært for personer, der ellers skal fejre juleaften alene.

Uanset hvordan du vælger at støtte, vil din indsats blive værdsat af modtagerne.