I 1920’erne og 1930’erne ændrer måden at tænke boliger på sig, og det kommer også til udtryk i den måde de nye afdelinger i Boligforeningen AAB bliver bygget på.
I 1920 var foreningens formand i London på en international boligkongres, og blev her meget inspireret af konceptet med ‘Den engelske haveby’. Efter en del år og mislykkede forsøg lykkedes det i 1923 at bygge afdeling 20. Afdeling 20 markerer et skift i måden at tænke boliger på, og er bygget efter engelsk forbillede med små rækkehuse og en fællesbygning med forsamlings- og læsesal. Om dagen blev fælleshuset brugt som børnehave. Afdeling 20 er nu vurderet til at være bevaringsværdig.
I slutningen af 1920’erne og begyndelsen af 1930’erne gør de samfundsmæssige forhold, at AAB kun bygger ganske få nye afdelinger. Samtidig ser man for første gang en tendens til, at det er svært at få lejet de nye boliger ud. De er simpelthen for dyre for arbejderne, hvilket der også rejses kritik af.
Da man i begyndelsen af 1930’erne igen begynder at bygge, er det med nogle ganske andre krav til lejlighederne end man så i 1920’erne. Hvor man tidligere kun havde haft varme i stuen, og centralvarme var en sjældenhed, begynder man nu at stille krav om centralvarme i alle lejligheder, varmt vand, varmeapparater i alle rum, bedre indrettede køkkener og adskilte wc og baderum.
Selv om afdeling 31 (bygget i 1935) måske ikke kan siges at være helt typisk for tidens byggerier, idet den var lidt mere luksuriøs end gennemsnittet, kom den i høj grad til at opfylde 1930’ernes krav til en ønskebolig. Ved udformningen af lejlighedens rum, blev der taget hensyn til anbringelsen af de mest almindelige møbler, og der var indbyggede skabe. Alle lejligheder havde altan fra stuen, og fra køkkenet var der adgang til en lille altan med affaldsskakt. Køkkenet var flisebeklædt og udstyret med stålvask og baderummet var flisebeklædt og udstyret med siddebadekar. I samtlige opgange var der elevator, og uden for hver entrédør var der et skab til morgenbrød og mælk.
På grund af den samfundsøkonomiske krise og massive arbejdsløshed i 1930’erne var det svært at leje alt over 2-værelses lejligheder ud. Derfor består en del af de afdelinger, der bygges i midten af 1930’erne næsten udelukkende af små familieboliger med to rum
Afdeling 28-30 (bygget i 1934-1935), der er bygget i denne periode, er et levende bevis på, hvordan kravene til en familiebolig ændrer sig. Efter opførelsen blev de små 2-værelses lejligheder revet væk, men med tiden blev de små lejligheder svære at leje ud, og afdelingen har været præget af stor udskiftning. Efter en omfattende ombygning og fornyelse af afdelingen i 2010-2011, hvor man har lagt de små lejligheder sammen til større 4-værelses boliger har man nu igen succes med at leje boligerne ud.