Nu er det blevet lettere at søge boligstøtte

Udbetaling Danmark, som udbetaler boligstøtte til cirka 600.000 husstande, tog i marts en ny selvbetjeningsløsning i brug, der gør det langt lettere for dig at søge om boligstøtte.

Det var tidligere rigtig kringlet at søge om boligstøtte, og for mange gav det både hovedbrud og usikkerhed om, hvorvidt man havde gjort det rigtigt. Men nu har Udbetaling Danmark gjort det langt mere enkelt og hurtigt at søge om støtte.

Der er ikke blevet færre spørgsmål i den nye selvbetjeningsløsning, for Udbetaling Danmark kan ikke ændre på reglerne. Men en ny web-baseret løsning tager dig i hånden hele vejen igennem ansøgningsprocessen, og med enkle tekster og små tips undervejs kan du, ifølge Udbetaling Danmark, søge om boligstøtte på cirka et kvarter. Det kræver blot, at du har overblik over din økonomi, inden du logger på med NemID eller MitID.

Selvom det er blevet lettere og hurtigere for dig at søge om boligstøtte, kan der stadig gå op til syv uger, før du får svar på ansøgningen. Men udfylder du alle felter i ansøgningen korrekt fra start af, bliver din ansøgning straks behandlet – og ifølge Udbetaling Danmark sker det heldigvis for hver tredje ansøger.

Kan jeg få boligstøtte?

For at få boligstøtte kræver det, at du har en lav indkomst og bor i en lejebolig med eget køkken. Udbetaling Danmark kigger dog også på din husleje, formue og på hvor mange, du bor sammen med.

Du kan selv beregne, hvor meget du kan få i boligstøtte her.

Du kan læse mere om Boligstøtte på Borger.dk.