Fortid og nutid går hånd i hånd i AAB’s nye afdeling i Carlsberg Byen

I gennem mere end 100 år har Boligforeningen AAB sat sit præg på bybilledet i København, siden en række repræsentanter fra alle håndværkerfagene dannede det, der siden blev til Boligforeningen AAB. Og AAB fortsætter med at bygge og sætte væsentligt præg på bybilledet. Senest i Københavns nye bydel Carlsberg Byen. Her har AAB bygget 195 ungdomsboliger og 31 familieboliger.

Tradition og fremtid

”Vi har sammen med vores team af rådgivere og entreprenør skabt en fantastisk afdeling, som vil danne ramme om både ungdomsliv og familieliv. Vi har skabt en bygning, som trækker tråde tilbage til den tradition, den er skabt af, og det område, den er bygget i. Det kan blandt andet ses i de rå betonvægge, der er støbt på stedet, og som bærer aftryk af den forskalling de er støbt i, og på de flaskegrønne fliser på badeværelserne, som sender en hilsen til den gamle bryggerigrund”, fortæller projektleder i Boligforeningen AAB, Jesper Kaasbøl Henriksson.

 

Samarbejde skaber resultater

AAB’s nye afdeling er blevet til i et godt samarbejde med Københavns Kommune om at skabe en blandet by, hvor der er plads til at både unge studerende og familier kan bo dør om dør.

 ”Når nye kvarterer skyder op på attraktive adresser som i Carlsberg Byen er det godt, at bydelen har flere typer af boliger. AAB har historisk bygget i nye byområder i København, og med AAB’s nye afdeling i Carlsberg Byen bidrager vi til visionen om København som en blandet by. Det er en tradition og en mulighed, vi er stolte over at være en del af”, fortæller vicedirektør i Boligforeningen AAB, Pia Skov.

Fællesskabsambassadører
– et nyt fundament for foreningsliv og ejerskab

AAB er en forening baseret på fællesskab og ansvar. I vores nye afdeling i Carlsberg Byen har vi lagt et helt nyt fundament for netop foreningsliv, ejerskab og fællesskab. Ti beboere i ungdomsboligerne flyttede ind en måned før de øvrige beboere som en del af et korps af fællesskabsambassadører, der har været med til at skabe de bedst mulige rammer for fællesskab og beboerdemokrati i ejendommen.

De har været med til at byde deres kommende naboer velkommen, og give dem en helt unik mulighed for at sætte præg på det sted, de skal bo. Konkret – og i mere overført betydning, hvor de skal være med til at skabe rammerne for det gode naboskab. Afdelingen var derfor heller ikke helt færdig, da fællesskabsambassadørerne flyttede ind. En del af deres opgave var at være med til at indrette de fysiske rammer for det naboskab og fællesskab i afdelingen. Blandt andet ved at indrette fællesarealer som festlokale, vaskerier/lounge og afdelingens store fælles tagterrasse.

Boligforeningen AAB glæder sig over at være en del af Københavns nye levende kvarter, hvor grønne områder, butikker, by- og kulturliv, uddannelses- og daginstitutioner, S-togsstationer, boldbaner og legepladser, alt sammen er tilgængeligt lige uden for døren.

Billeder fra AAB’s nye afdeling i Carlsberg Byen

Fotos: Torben Eskerod