Er økonomien presset? Så kan der være hjælp at hente

Selv om inflationen er aftagende, er priserne på bl.a. føde- og dagligvarer stadig høje. Og det er noget, der kan mærkes rundt om i Danmark. Mange oplever fortsat, at de er så presset på økonomien, at de skruer ned for varme – og elforbruget, husholdningsbudgettet, transport og fritidsinteresser.

Men der er heldigvis hjælp at hente, hvis din privatøkonomi er presset. Vi har lavet en liste med forskellige muligheder for at søge om støtte til bl.a. forbrugs- og energiregninger.

Hos Energistyrelsen er der mulighed for hjælp, hvis du har svært ved at betale din energiregning. Det er bl.a. muligt at søge om at få udsat din energiregning hos dit energiselskab eller søge om varmecheck, hvis du mener, at du er berettiget og ikke allerede har modtaget den. Det kan du læse mere om her.

Er du i en vanskelig økonomisk situation, kan du søge din kommune om økonomisk tilskud til en række udgifter (hjælp i særlige tilfælde). Du kan læse mere om, hvad du kan søge om hjælp til, her.

Der er også flere foreninger, som hjælper økonomisk pressede forsørgere.

Foreningen til Støtte for Mødre og Børn uddeler legater til forsørgere med mindst ét barn under 18 år samt til gravide kvinder. Hos foreningen kan du søge om legater til bl.a.:

  • anskaffelser af bl.a. spædbørnsudstyr, hvidevarer, cykler o.l.
  • etablering i en ny bolig – eksempelvis til flytning eller møbler
  • uddannelse – studieture, skoletasker, bøger og computere
  • andet – f.eks. mad til resten af måneden eller hjælp til restancer til el, vand, varme og husleje.

Du kan læse mere om foreningens legater og vejledning til at søge om et legat på deres hjemmeside.

Røde Kors tilbyder bl.a. støtte til fritidsaktiviteter og har også et familienetværk, som laver forskellige aktiviteter med børnefamilier. På Røde Kors’ hjemmeside kan du se mere om deres forskellige initiativer.