Er dit indbo sikkert opbevaret i kælderen?

Sommeren går på hæld, og ifølge DMI har det været et år med usædvanligt mange og ekstreme skybrud rundt omkring i landet. Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis ikke du har styr på dine forsikringsbetingelser.

Det er efterhånden ti år siden, at store dele af København blev ramt af voldsomme oversvømmelser på grund af skybrud. Ødelæggelserne var massive – ikke mindst i kældre – og det har fået mange forsikringsselskaber til at skærpe kravene til, hvordan indbo skal opbevares i kældre.

Tjek din indboforsikring
I en del af AAB´s ejendomme er kælderen indrettet med pulter- eller opbevaringsrum til beboerne, og beboernes private indboforsikringer har sandsynligvis også fået skærpet betingelserne i forbindelse med skybruds- og vandskader. Langt de fleste forsikringsselskaber er nemlig begyndt at stille krav om, at dit indbo – som er de ting, du har stående i kælderrummet – skal opbevares med en vis afstand til kældergulvet på en hævet platform eller egnet reol, som skal være lavet af et ikke vandsugende materiale.

Beboerne har selv ansvaret for deres indbo. Så det er deres egen indboforsikring, der skal dække, hvis deres ting bliver ødelagt i kælderen på grund af vand. Desværre er det ikke alle, der er klar over, at der er indført stramninger, så mange beboeres ting står fortsat opbevaret i kasser eller sække direkte på gulvet. Det kan gå hen og blive en dyr affære for den enkelte beboer, hvis uheldet er ude, for så vil forsikringsselskabet sandsynligvis ikke erstatte det ødelagte“, fortæller Christian Høgsbro, der er administrerende direktør i Boligforeningen AAB.

Har du ikke en forsikring – så få en
En del beboere tror fejlagtigt, at deres indbo er dækket af AAB´s husforsikringer, og derfor har de ikke tegnet en privat indboforsikring. Har du ikke en indboforsikring betyder det, at du ved eksempelvis vand- eller brandskade ikke får erstatning for det indbo, der går tabt. Og det kan hurtigt komme til at dreje sig om mange tusinde kroner, du mister på den måde.

Så opfordringen fra Christian Høgsbro er ikke til at tage fejl af.

Hvis ikke du har en indboforsikring, skal du sørge for at få det i en fart. Og hvis du allerede er forsikret, så er det en god ide at tjekke betingelserne hos dit forsikringsselskab. Så er du fuldstændig klar over, hvad du må opbevare i dit kælderrum, og hvordan det skal opbevares, og så er du godt sikret imod ubehagelige overraskelser ved fremtidige skybrud, som vi sandsynligvis vil se flere og flere af”.  

Hos Videncenteret Bolius kan du læse mere om, hvordan du er forsikret ved skybrud.

Har du brug for at få sammenlignet flere slags forsikringer på én gang og få et overblik over samlerabatter, kan du altid besøge forsikringsguiden.dk.