Du har fået ny formand

Formand Charles Thomassen og næstformand Hanne Dahlerup

For nyligt blev Charles Thomassen på et ordinært repræsentantskabsmøde valgt som formand for Boligforeningen AAB´s organisationsbestyrelse. Dermed skal han fremover stå i spidsen for landets ældste og største almene boligforening.

Charles Thomassen har i en del år været kasserer for AAB´s afdeling 60 på Sønder Boulevard. Desuden har han i det seneste års tid været næstformand i AAB´s organisationsbestyrelse, så den nye formand kender foreningen særdeles godt.

”Jeg har boet i AAB hele mit liv og har i mange år arbejdet for beboerdemokratiet, så jeg er naturligvis rigtig glad for, at repræsentantskabet mener, at jeg er den rette til at tage over efter vores afgående formand, Bent Haupt Jensen. At skulle efterfølge Bent er en stor opgave, som jeg er meget ydmyg over, men det er også en spændende opgave, som jeg glæder mig til”, fortæller Charles Thomassen.

Stor forening skal vokse

AAB er med næsten 20.000 almene boliger i hovedstadsområdet den største almene boligforening i Danmark. Og den nye formand har en klar ambition om, at AAB skal blive endnu større i de kommende år. Ikke fordi det i sig selv er vigtigt at foreningen vokser, men fordi det vil være et udtryk for, at der bliver opført flere nye boliger, som er til at betale for folk med en helt almindelig indkomst.

”Vi har netop præsenteret et nyt koncept, hvor AAB vil bygge spekulationsfrie andelsboliger som et supplement til vores almene boliger. Det bliver andelsboliger, som ikke kan stige i værdi, og dermed kan beboerne heller ikke høste en hurtig gevinst, som det ellers ofte er tilfældet. På den måde kan AAB bidrage til, at hovedstadsområdet forbliver en blandet by, hvor alle har råd til at bo”.

Charles Thomassen håber, at AAB´s nye koncept kan udfordre den nuværende måde at bygge på, så det fremover ikke kun er store pensionsselskaber og udenlandske kapitalfonde, der opfører boliger med profit for øje.

”Vi har en over 100 år lang tradition for at bygge gode boliger, som ingen skal tjene på. De senere år har det dog været svært at få opført nye almene boliger i hovedstadsområdet, og derfor ser vi, at det igen og igen er meget dyre ejerboliger, der bliver bygget. Så der er virkelig behov for at gentænke det her område, og jeg er overbevist om, at vores andelsboliger kan gøre en forskel, så København igen kan opleve vækst i antallet af nye boliger, der er til at betale”.

Fokus på kvalitet og æstetik

Selvom Charles Thomassen som nyvalgt formand for AAB skal stå i spidsen for en forening, der går nye veje og forsøger at udfordre vanetænkningen omkring boligbyggeri, så er der dog ét område, hvor den nye formand ikke ønsker forandring.

”AAB har altid opført markante bygninger som for eksempel Axelborg, og vi har altid være kendetegnet ved flot arkitektonisk byggeri. Det vil vi fortsat stræbe efter. Vores nyeste afdeling på Falkoner Allé/Ågade på Frederiksberg har høstet stor ros for den flotte arkitektur og byggestil, som passer godt ind i det eksisterende miljø. Det er et rigtig fint eksempel på, at man godt kan bygge gode boliger, der til at betale uden at gå på kompromis med kvalitet og æstetik, og det vil jeg arbejde hårdt for, at vi fremover kommer til at se mange flere eksempler på”, slutter Charles Thomassen.