”Demensvenner” skaber tryghed i AAB-afdelinger

Sygdommen demens er for mange et tabu. Det gælder for både den demensramte samt de berørte familiemedlemmer, venner og naboer. Da der bor mange ældre og enlige i almene boliger vil Boligforeningen AAB gerne være med til at nedbryde tabuet og skabe tryghed og gode oplevelser i afdelingerne, og det er derfor meget glædeligt, at cirka 80 ejendomsfunktionærer fra forskellige AAB-afdelinger i december 2019 blev uddannet, så de nu kan kalde sig ”Demensvenner”.

Alzheimerforeningen stod for uddannelsen, og ejendomsfunktionærerne er nu udstyret med masser af viden om demens, så de kan møde demente beboere med forståelse, venlighed og en hjælpende hånd.

Demensramte, som er i et tidligt stadie af sygdommen, bliver let forvirrede, glemmer samtaler eller sågar aftaler om for eksempel at åbne for en håndværker. I sådanne situationer gør det en stor forskel, at ejendomsfunktionærerne er opdaterede på viden om demens, så de kan identificere en mulig årsag til glemsomheden.

Ejendomsfunktionærernes skærpede opmærksomhed på kommunikation med demensramte bidrager til, at alle – ikke mindst den demensramte – får en bedre oplevelse. Det vidner også om, at ”vi” passer på hinanden i afdelingen og øger derfor også den generelle følelse af tryghed.

Hvis du har lyst til at læse mere eller selv ønsker, at blive ”demensven” så besøg hjemmesiden demensven.dk.