Byt bolig – sådan er reglerne og mulighederne

Boligbytte kan være en rigtig god løsning på at få en bolig, der passer bedre til dine boligbehov. Som lejer i en almen bolig har du ret til at bytte bolig med en anden lejer. Du kan både bytte din bolig med lejere i private udlejningsboliger og med lejere i andre almene boliger. Du kan altså både bytte din bolig med andre boliger i Boligforeningen AAB men også med boliger i andre almene boligforeninger og med boliger hos private udlejere. For at kunne bytte din bolig skal du have boet i boligen i tre år, og AAB skal altid godkende byttet.

Hvor kan jeg finde en byttebolig?

Hvis du overvejer at bytte din bolig, kan du med fordel gå ind på hjemmesiden www.bytbolig.dk. Her kan du selv oprette din egen private bytteside, som du kan ændre og slette efter behov. Det er også her, du finder boliger, som andre ønsker at bytte.

Hvordan gør jeg så, hvis jeg ønsker at bytte?

Når du har fundet en, du ønsker at bytte bolig med, skal du udfylde en ansøgningsblanket og sende den til AAB’s administration. Du kan finde blanket og adresse på AAB’s hjemmeside. Du skal være opmærksom på, at de normale regler for opsigelse, fraflytningssyn og istandsættelse også skal overholdes ved boligbytte.

Du kan læse mere om boligbytte på BL’s (Danmarks Almene Boliger) hjemmeside www.bytbolig.dk og i pjecen ’Boligbytte og fremleje’.