Rejsegilde på ny AAB-afdeling i Valby

Tirsdag den 19. februar kunne Boligforeningen AAB holde rejsegilde på Torveporten (afdeling 105) på Grønttorvet sammen med FB Gruppen og Lidl, der er samarbejdspartnere på det nye byggeri i Valby.

Omkring 150 gæster var mødt op for at fejre håndværkerne og byggeriet, og de kunne blandt andet høre Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen, holde tale.

”Specielt det at der nu kommer almene boliger på Grønttorvet er en sag, der ligger mit hjerte meget nær. Vi skal have den blandede by og de blandede bebyggelser. Det er det, der skaber den gode by, den gode sammenhængshængskraft og det gode tillidsforhold os mennesker imellem, og derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at få denne AAB-afdeling her på Grønttorvet, lød det blandt andet fra Frank Jensen.

Klassisk AAB-byggeri

Også AAB´s administrerende direktør var på talerstolen, og Christian Høgsbro nævnte i sin tale, at den nye ejendom på mange måder er et klassisk AAB-byggeri, når man nu bygger sammen med Lidl.

”For over 100 år siden startede AAB med et strategisk samarbejde med Hovedstadens Brugsforening, og hver gang man lavede en AAB-afdeling, så lavede man en butik i stueetagen og boliger ovenpå. Og det er jo sådan set det vi gør her i dag, så det er helt klassisk AAB”, sagde Christian Høgsbro, som sluttede talen af med at takke de mange håndværkere og udråbe et trefoldigt hurra for dem og for den nye ejendom.

Den nye afdeling kommer til at rumme 1.750 kvadratmeter dagligvarebutik i stueetagen, mens der i det øvrige byggeri etableres seks ungdomsboliger og 53 almene familieboliger, hvoraf de fem bygges som rækkehuse. De almene boliger bliver i en størrelse fra 35 – 113 kvadratmeter med et gennemsnit på 87 kvadratmeter. Huslejen bliver cirka 1.200 kroner pr. kvadratmeter pr. år, og til sammenligning ligger lejeprisen for tilsvarende privat udlejningsbyggeri på cirka 1.800 kroner om året pr. kvadratmeter.

Byggeriet kommer til at stå klar til de første indflytninger den 1. december 2019. På nuværende tidspunkt kan man ikke skrive sig på venteliste til afdelingen, men AAB melder naturligvis ud her på aab.dk, når der åbnes for ventelisten til afdeling 105.

Du kan se TV2 Lorrys indslag fra rejsegildet ved at klikke på billedet herunder, eller du kan se flere fotos fra arrangementet på AAB´s side på Facebook.