Overborgmesteren besøgte fremtidig AAB-afdeling

Kranerne er i fuld gang med opførelsen af den private del af den ejendom, som AAB, Arkitektgruppen og Nrep i fællesskab opfører i Ørestad.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S) var tirsdag på byggepladsbesøg på Richard Mortensens Vej i Ørestad, hvor en ny AAB-afdeling om nogle år vil stå færdig.

Frank Jensen var inviteret af Arkitektgruppen og Nrep, der i samarbejde med AAB opfører en ejendom, hvor boligerne bliver en blanding af almene og private boliger. Den private del er allerede under opførelse, og i løbet af 2018 påbegyndes opførelsen af AAB´s almene boliger på matriklen.

Frank Jensen er gået ind i den aktuelle valgkamp med en ambition om at opføre flere almene boliger og sikre København, som en blandet by, og derfor var han også begejstret for samarbejdet mellem AAB, Arkitektgruppen og Nrep.

"Inden for få år åbner der to nye skoler her og en ny svømmehal her i området, og jeg synes, det er rigtig godt, at det nybyggeri, der opføres i området er en blanding almene og private boliger. Det er med til at sikre boliger til alle og bevare den mangfoldighed, som kendetegner København", sagde overborgmesteren blandt andet.

AAB´s direktør, Christian Høgsbro, var også med på byggepladsen, og han kunne blandt andet fortælle Frank Jensen, at den almene del af ejendommen kommer til at rumme 149 boliger, der alle bliver udstyret med altan. Derudover skal AAB´s del af ejendommen også rumme en institution med plads til 170 børn.

I alt kommer Arkitektgruppens, Nrep´s og AAB´s nye ejendom i Ørestad til at blive på 28.000 kvadratmeter boliger, og der bliver ingen synlig forskel på den private og den almene del af bebyggelsen.