Nabonetværk i en coronatid

 

I Københavns Nordvestkvarter var et stigende antal fædre begyndt at engagere sig i to lokale fædrenetværk, da corona første gang satte en stopper for, at man fysisk kunne mødes i nye fællesskaber.

Det skaber øget tryghed og trivsel, når fædre danner netværk og engagerer sig i deres boligområde. Ved at blive gode rollemodeller og lokalkendte ansigter, kan fædrene f.eks. nemmere tage kontakt med unge, der opfører sig uhensigtsmæssigt, og lede dem på rette vej.

Men i stedet for, at fædrene mistede deres sociale engagement, benyttede fædre fra bl.a. AAB afdeling 33 og AAB afdeling 49 coronasituationen til at gøre en positiv forskel i deres boligområde. De arrangerede f.eks. altanbanko, nogle fædre handlede ind for isolerede beboere eller mødtes med andre familier til udendørsaktiviteter. Otte fædre uddannede sig online til corona-ambassadører, så de kunne vejlede deres naboer med information om vacciner, test og regler for isolation.

Nu skyller endnu en coronabølge ind over os, men måske fædrenetværket igen kan inspirere til gode fælles initiativer, der kan understøtte fællesskabet i ude i boligafdelingerne – selvom vi lever i en tid, hvor vi skal holde afstand.