Jubilæumsbog om den boligsociale indsats i Kærene i Rødovre

AAB´s afdeling 43 er en del af boligområdet Kærene i Rødovre, som for nylig kunne fejre 25-års jubilæum med boligsocialt samarbejde på tværs af boligorganisationer, kommune og lokalområde.

Jubilæet er blevet fejret med en bogudgivelse, hvor læserne får beskrevet den udvikling, som Kærene har gennemgået de sidste 25 år.

Rødovre Kommunes viceborgmester, Britt Jensen, har lagt pen til forordet, som sætter rammen for den inspirerende jubilæumsbog. Hun starter med at fortælle, hvordan beboerne for 25 år siden var bekymrede for at Kærene i Rødovre - som afd. 43 er en del af - skulle ende som en trist ghetto.

”Kærene var dengang et område, som var præget af utryghed, ballade og mistrivsel”, skriver Britt Jensen, men hun påpeger også, at det samtidig var et område, som havde - og stadig har - stærke fællesskaber, og hvor beboerne, boligselskaberne og kommunen i samlet flok forpligtede sig til at ændre den triste udvikling.

Bogen er udgivet i et samarbejde mellem Kærenes Boligsociale Fællesskab, AAB, AKB og Lejerbo, og den giver et grundigt indblik i de forskellige sociale tiltag, der er blevet søsat i området igennem 25 år.

Og den viser, at Kærene er et boligområde, hvor boligpolitik ikke kun handler om bygninger og indretning, men også om livet mellem husene og de positive fællesskaber mellem naboerne. Og i Kærene, er det ikke kun de nære naboer fra samme opgang eller boligafdeling. I Kærene er naboerne også beboere fra AKB og Lejerbo, og det gælder også for ejendomsfunktionærerne, som samarbejder på tværs af boligorganisationerne.

De mødes f.eks. til netværksmøder fire til fem gange om året, hvor også lokalpolitiet og andre samarbejdspartnere deltager. Og en gang om året tager de alle afsted på et seminar for at dele viden og udveksle erfaringer. Emnerne kan være lige fra affaldssortering, håndtering af psykisk syge, førstehjælp eller opmærksomhed omkring demens.

Udover jubilæumsbogen er de 25 års boligsociale samarbejde i Kærene blevet fejret med en stor fest for beboerne, og så har indsatsen i samme anledning skiftet navn, så det i dag hedder ”Kærenes Boligsociale Fællesskab”.

Vil du inspireres, så kan du læse bogen her.