Bløde gaver til Thorvaldsen

Kvinderne fra håndarbejdsprojektet I Tråd med Verden, som har hjemme i AAB’s afdeling 55 i Ishøj og afdeling 43 i Rødovre overbragte tirsdag d. 28. november 2014 Thorvaldsens Museum en unik bestilling. 13 håndsyede puder med smukke broderier på mørkeblå baggrund, inspireret af museets skulpturer.

Puderne skal give de besøgende noget blødt at sidde på under deres besøg blandt museets marmor og gipsskulpturer. En besøgende børnehave var de første til at prøvesidde puderne.

Se TV2 Lorry’s indslag fra Thorvaldsens Museum (01:19 – 01:58)

Tråden til arbejdslivet

I Tråd med Verden kom til verden i Vejleåparken, som er AAB’s største boligafdeling med 1.700 boliger og 5.000 beboere. Siden har projektet bredt sig til Rødovre og Vesterbro.

Projektets mål er at hjælpe kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund i retning af bedre vilkår og et aktivt arbejdsliv. Ved at arbejde sammen om håndarbejdet, beskæftiges kvinderne og får kontakt til et socialt netværk. De får en mulighed for at forbedre deres færdigheder – både hvad angår håndarbejde og sprog. Og så giver arbejdet indhold i hverdagen og et kollegialt fælleskab.

Læs mere om I Tråd med Verden her

AAB’s kortfilm ”I tråd med Vejleåparken” fortæller historien om kvindernes vej til arbejdsmarkedet gennem håndarbejdsfællesskabet parallelt med historien om Vejleåparkens forandring fra udsat til attraktivt boligområde: