Ingen AAB-afdelinger på regeringens lister over ghettoer og udsatte områder

Søndag den 1. december blev regeringens lister over udsatte boligområder og ghettoområder endnu engang offentliggjort, og Boligforeningen AAB glimrer denne gang ved sit fravær.

Et af de områder, der i forhold til 2018 er taget af ghettolisten, er Gadelandet/Husumgård i Københavns Kommune, hvor AAB´s afdeling 80 ligger. Området har oplevet en stigning i den gennemsnitlige husstandsindkomst, som betyder, at det ikke længere optræder på listerne, og det glæder AAB´s administrerende direktør.

”Vi er naturligvis glade for, at der ikke er en eneste af AAB´s afdelinger på listerne længere. Og især er det dejligt, at vi ved at samarbejde med Københavns Kommune om udlejningsaftalen og fleksible kriterier har formået at vende udviklingen i Gadelandet/Husumgård”, siger Christian Høgsbro.

Han understreger, at det samtidig er vigtigt, at der fortsat arbejdes seriøst for at fortsætte den gode udvikling i områder som Gadelandet/Husumgård for at forhindre, at de igen kommer på listerne.

”Nu kan vi se fremad i forhold til AAB-afdeling 80. Vi arbejder på en ambitiøs fysisk helhedsplan med støtte fra Landsbyggefonden, der vil løfte boligafdelingen og hele boligområdet. Og det glæder mig, at parterne bag den seneste budgetaftale på Københavns Rådhus har afsat 25 millioner kroner til at forbedre infrastrukturen i Gadelandet/Husumgård frem til 2023. Den slags initiativer er vigtige, hvis sådanne boligområder skal gøres attraktive for ressourcestærke beboere”, slutter Christian Høgsbro.

Du kan læse mere om den nye ghettoliste på Transport- og Boligministeriets hjemmeside.