Jubilæumsbog om den boligsociale indsats i Kærene i Rødovre

AAB´s afdeling 43 er en del af boligområdet Kærene i Rødovre, som for nylig kunne fejre 25-års jubilæum med boligsocialt samarbejde på tværs af boligorganisationer, kommune og lokalområde.

Jubilæet er blevet fejret med en bogudgivelse, hvor læserne får beskrevet den udvikling, som Kærene har gennemgået de sidste 25 år.

Rødovre Kommunes viceborgmester, Britt Jensen, har lagt pen til forordet, som sætter rammen for den inspirerende jubilæumsbog. Hun starter med at fortælle, hvordan beboerne for 25 år siden var bekymrede for at Kærene i Rødovre - som afd. 43 er en del af - skulle ende som en trist ghetto.

”Kærene var dengang et område, som var præget af utryghed, ballade og mistrivsel”, skriver Britt Jensen, men hun påpeger også, at det samtidig var et område, som havde - og stadig har - stærke fællesskaber, og hvor beboerne, boligselskaberne og kommunen i samlet flok forpligtede sig til at ændre den triste udvikling.

Bogen er udgivet i et samarbejde mellem Kærenes Boligsociale Fællesskab, AAB, AKB og Lejerbo, og den giver et grundigt indblik i de forskellige sociale tiltag, der er blevet søsat i området igennem 25 år.

Og den viser, at Kærene er et boligområde, hvor boligpolitik ikke kun handler om bygninger og indretning, men også om livet mellem husene og de positive fællesskaber mellem naboerne. Og i Kærene, er det ikke kun de nære naboer fra samme opgang eller boligafdeling. I Kærene er naboerne også beboere fra AKB og Lejerbo, og det gælder også for ejendomsfunktionærerne, som samarbejder på tværs af boligorganisationerne.

De mødes f.eks. til netværksmøder fire til fem gange om året, hvor også lokalpolitiet og andre samarbejdspartnere deltager. Og en gang om året tager de alle afsted på et seminar for at dele viden og udveksle erfaringer. Emnerne kan være lige fra affaldssortering, håndtering af psykisk syge, førstehjælp eller opmærksomhed omkring demens.

Udover jubilæumsbogen er de 25 års boligsociale samarbejde i Kærene blevet fejret med en stor fest for beboerne, og så har indsatsen i samme anledning skiftet navn, så det i dag hedder ”Kærenes Boligsociale Fællesskab”.

Vil du inspireres, så kan du læse bogen her.

Ingen AAB-afdelinger på regeringens lister over ghettoer og udsatte områder

Søndag den 1. december blev regeringens lister over udsatte boligområder og ghettoområder endnu engang offentliggjort, og Boligforeningen AAB glimrer denne gang ved sit fravær.

Et af de områder, der i forhold til 2018 er taget af ghettolisten, er Gadelandet/Husumgård i Københavns Kommune, hvor AAB´s afdeling 80 ligger. Området har oplevet en stigning i den gennemsnitlige husstandsindkomst, som betyder, at det ikke længere optræder på listerne, og det glæder AAB´s administrerende direktør.

”Vi er naturligvis glade for, at der ikke er en eneste af AAB´s afdelinger på listerne længere. Og især er det dejligt, at vi ved at samarbejde med Københavns Kommune om udlejningsaftalen og fleksible kriterier har formået at vende udviklingen i Gadelandet/Husumgård”, siger Christian Høgsbro.

Han understreger, at det samtidig er vigtigt, at der fortsat arbejdes seriøst for at fortsætte den gode udvikling i områder som Gadelandet/Husumgård for at forhindre, at de igen kommer på listerne.

”Nu kan vi se fremad i forhold til AAB-afdeling 80. Vi arbejder på en ambitiøs fysisk helhedsplan med støtte fra Landsbyggefonden, der vil løfte boligafdelingen og hele boligområdet. Og det glæder mig, at parterne bag den seneste budgetaftale på Københavns Rådhus har afsat 25 millioner kroner til at forbedre infrastrukturen i Gadelandet/Husumgård frem til 2023. Den slags initiativer er vigtige, hvis sådanne boligområder skal gøres attraktive for ressourcestærke beboere”, slutter Christian Høgsbro.

Du kan læse mere om den nye ghettoliste på Transport- og Boligministeriets hjemmeside.

Nu kan du skrive dig op til AAB´s nye boligafdeling på Frederiksberg

Afdeling 118 ligger ved siden af De Døves Kirke på Ågade på Frederiksberg og er med sine 14 boliger fordelt på seks etager en af AAB’s små afdelinger. Fem af boligerne skal fungere som flygtningeboliger.

Afdelingen får fælles gårdareal, og på gårdsiden udstyres ejendommen med svalegange, der kommer til at fungere som adgangsvej og som ’altan’ for boligerne. Svalegangene bliver beklædt med espalier og grønne planter.

Opskrivning og indflytning:
Boligerne vil være klar til indflytning omkring den 1. maj 2020.

Alle kan blive skrevet op til boligerne i afdeling 118, men du skal være opmærksom på, at første gang boligerne bliver udlejet, er det kun AAB-beboere, der i forvejen bor i Frederiksberg Kommune, som kan komme i betragtning.

Boligerne vil ved andengangs-udlejning og efterfølgende blive udlejet i henhold til rammeaftalen, og dermed kan alle komme i betragtning, hvis de skriver sig op via Boligbasen.

Fakta om afdeling 118

Få flere oplysninger om afdeling 118 i dette fakta-ark

Her kan du se plantegninger over afdelingens boliger

Rejsegilde på nye AAB-boliger på Frederiksberg

Fredag den 27. september kunne Boligforeningen AAB holde rejsegilde for en helt ny afdeling på Frederiksberg. I løbet af det seneste halve år er der ved siden af De Døves Kirke opført en ejendom med 14 nye boliger.

Af de 14 nye boliger skal fem anvendes som flygtningeboliger, der alle får udsigt til Ågade.

AAB´s administrerende direktør, Christian Høgsbro, holdt tale, da håndværkerne bag det nye byggeri blev fejret med pølser, øl og vand.

”Det er glædeligt, at så mange er mødt frem for at fejre denne dag. Vi er nemlig super glade for dette projekt fra AAB's side. Jeg vil gerne bruge lejligheden til at sige en stor tak til vores samarbejdspartner Thormann A/S, der har leveret et flot stykke arbejde hele vejen rundt. Tak til TNT arkitekterne og Mangor & Nagel. Jeg vil også gerne kvittere med en tak til jer håndværkere. Man har jo før hørt om ølflasker, der er blevet muret inde i skorsten og som efterfølgende hyler. Det er vi nu sikre på, at det ikke sker,” sagde Christian Høgsbro med et smil, hvorefter der blev råbt tre korte og et langt hurra for byggeriet.

Ejendommens boliger bliver på to, tre og fire værelser, og størrelserne varierer fra 70-105 m² brutto. Huslejen for en toværelses bolig kommer til at ligge på cirka 7.250 kroner om måneden, mens en bolig med tre eller fire værelser kommer til at koste mellem 8.500 og 10.000 kroner om måneden.

Der er planlagt indflytning den 1. maj 2020, og når opskrivningen til de nye lejemål starter, vil det blive meldt ud på AAB.dk.

Boligministeren tog 1. spadestik med gravko

Der var fyldt godt op i det opstillede telt på Richardt Mortensens Vej i Ørestad Syd, da der tirsdag den 17. september var inviteret til første spadestik til Boligforeningen AAB's  byggeri af 148 almene boliger og en daginstitution. Og teltet gjorde god gavn, for solen havde det meste af dagen været gemt bag tunge regnskyer, der kort før start havde sendt kaskader af vand ned over København.

Heldigvis brød solen frem gennem skyerne, og en veloplagt Kaare Dybvad Bek, boligminister (S), kunne tage det spadestik, som betyder at byggeriet nu officielt er i gang. Det første spadestik blev dog taget, ikke med den obligatoriske spade, men med en stor orange gravko.

For boligministeren markerer det nye byggeri en voksende bevidsthed om behovet for at give plads til alle i byen – og ikke kun dem, der har råd til at betale de dyreste huslejer:

”Det er vigtigt for mig, at vi får skabt mere blandede byer og boligområder i Danmark, så vi derigennem får mulighed for at mødes og leve side om side med andre, der ikke ligner os selv. Det er afgørende, hvis vi skal skabe en stærkere sammenhængskraft, og derfor var det en fornøjelse at tage første spadestik til Ørestad Syds nye almene boliger og daginstitution”, sagde Kaare Dybvad Bek, før han overlod ordet til Christian Høgsbro, administrerende direktør i Boligforeningen AAB:

”I AAB er vi meget glade for og stolte af, at vi i samarbejde med AG Gruppen kan være med til at sikre, at mennesker med almindelige indkomster også kan bo i hovedstaden - og bidrage til at vi får en blandet by med plads til alle. Det er nemlig vigtigt, at der er plads til alle i København – uanset størrelsen på deres pengepung”, sagde Christian Høgsbro.

Ved spadestiksceremonien deltog også Anne Skovbro, direktør i By&Havn som i sin tale blandt andet hyldede det samarbejde, der har fået gang i byggeriet.

Administrerende direktør for AG gruppen Robin Feddern sluttede talerækken af, og også han lagde vægt på samarbejdet med alle involverede parter.

De 148 almene boliger, bliver en del af en karrébebyggelse, som udover de almene boliger også rummer private boliger og en daginstitution, som bygges op omkring et fælles gårdrum. De almene boliger fordeler sig på 122 familieboliger i forskellige størrelser, 12 mindre almene familieboliger samt 14 ungdomsboliger. De 148 boliger forventes at stå klar i april 2021.

Du kan læse mere om byggeriet her på siden under 'Familieboliger i AAB afdeling 117' og se flere billeder fra arrangementet på AAB's side på Facebook

Du kan skrive dig op via Boligbasen fra onsdag den 25. september 2019.

Rejsegilde i AAB afdeling 55

Torsdag den 12. september kunne Boligforeningen AAB sammen med Q-construction holde rejsegilde på 58 nye rækkehuse i forbindelse med AAB afdeling 55, Vejleåparken i Ishøj.

Over 100 mennesker var mødt op på en flot septemberdag med blå himmel og drivende skyer for at fejre håndværkerne og byggeriet af de nye rækkehuse i Vejleåparken. De kunne blandt andet høre Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp holde tale

”Det er godt samarbejde mellem AAB og Ishøj Kommune, der nu har gjort det muligt at holde rejsegilde på de nye rækkehuse i Vejleåparken. Der er stor interesse for de nye huse, og de forskellige størrelser på boligerne understøtter vores ønske om at skabe mangfoldighed i kommunen. Jeg er faktisk lidt ærgerlig over ikke at skulle bo her selv. Facaderne med de gule teglsten står godt til den renoverede Vejleåpark, og jeg glæder mig til at følge det nye liv husene vil medføre”

Fantastisk udvikling i Vejleåparken

Også AAB’s direktør Christian Høgsbro var på talerstolen og takkede i sin tale bl.a. Ishøjs borgmester for at så de første frø til tanken om at bygge rækkehuse i forbindelse med Vejleåparken.

”Det var på et møde i 2012, at Ole Bjørstorp første gang sad med et martrikelkort og udpegede grunde, hvor han mente der kunne bygges rækkehuse. Nu er vi i gang med byggeriet og de bliver endnu en sten i den fantastiske udvikling Vejleåparken har været igennem siden jeg var her første gang i 2001, hvor det var trist grå beton. Nu er den fantastiske transformation af området berømt i hele verden, og så sent som i sidste uge havde jeg gæster fra Holland med til Vejleåparken”

Christian Høgsbro sluttede talen med at udråbe et trefoldigt hurra for håndværkerne og det nye byggeri.

Når byggeriet er færdigt kommer der til at stå 58 nye attraktive 1-plans rækkehuse med for- og baghave langs Ishøj Boulevard og Ishøj Søvej. Rækkehusene opføres i forskellige størrelser og med varieret antal værelser. Her bygges både 2-værelses, 3-værelses og 4-værelses huse på mellem 59 og 98 m2. I dag bygges der meget få 1-plans rækkehuse i Danmark. Byggeprisen for denne type rækkehuse er nemlig væsentlig højere end for rækkehuse i flere planer. Men et tæt samarbejde med Ishøj Kommune har gjort det muligt at give AAB’s boligmedlemmer denne unikke bomulighed.

Du kan se flere billeder fra arrangementet på AAB's side på Facebook og se indslag fra TV-Ishøj.

Det er nu muligt at opnotere dig til AAB’s afdeling 105 – Grøntorvet

Afdeling 105 ligger på det gamle Grønttorv i Valby og er med sine 59 boliger fordelt på 5 etager en af AAB’s mindre afdelinger.

Afdelingen har fælles gårdareal og de fleste boliger har enten altan eller adgang til have.

Du kan her skrive dig op til boliger i afdeling 105

Om afdeling 105 – Grønttorvet i Valby

Plantegninger

Se oversigt over boligtyper i afdelingen

Boligerne er klar til indflytning den 1. december 2019.

Det forventes, at boligtilbuddene vil blive sendt ud medio august 2019.

Du skal være ansøger på boligbasen.aab.dk og opnoteret til afdeling 105 – Grønttorvet.

Ajourføringsgebyr kan nu betales via automatisk kortbetaling og MobilePay

En gang om året skal alle ansøgere på Boligforeningen AAB’s venteliste betale et ajourføringsgebyr. Det er vigtigt, at ajourføringsgebyret betales til tiden, da du ellers mister din plads på ventelisten.

For at gøre det nemmere for dig at betale til tiden, har AAB indgået et samarbejde med FarPay om automatisk betaling. Det giver dig mulighed for at vælge den betalingsform, der passer dig bedst, så dit ajourføringsgebyr bliver betalt automatisk hvert år.

Du kan vælge mellem følgende automatiske betalingsmuligheder:

  • Betalingsservice
  • MobilePay Subscriptions
  • Automatisk betaling via dit MasterCard eller Visa-kort.

Hvis du i dag betaler dit ajourføringsgebyr via et indbetalingskort, vil du i løbet af 2019 eller starten af 2020 modtage en mail fra FarPay, hvor du får mulighed for at tilmelde dig en automatisk betalingsaftale. Du vil modtage mailen en måneds tid inden dit ajourføringsgebyr skal betales.

Det er desværre ikke muligt for AAB at foretage ændringerne på dine vegne, men det er nemt og hurtigt at tilmelde dig en betalingsaftale via den fremsendte mail.

Hvis du ikke tilmelder dig en automatisk betalingsaftale, sender vi et indbetalingskort med dit ajourføringsgebyr til din e-mail, som du kan betale med kort eller i netbank, som du plejer.

For at sikre, at vi kan tilbyde dig en automatisk betalingsaftale, er det vigtigt, at du har oplyst din mail i Boligbasen. Du kan logge ind her og se, om vi har de rigtige oplysninger. Hvis vi ikke har din mail, og du ikke er tilmeldt Betalingsservice, vil du modtage et girokort med posten.

Hvis du har spørgsmål til betalingen af dit ajourføringsgebyr, er du velkommen til at kontakte AAB’s Kundeservice på telefon 3376 0420 eller via mail på aab@aab.dk.

Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål om det nye samarbejde herunder:

  1. Når jeg vil tilmelde MobilePay Subscription står der, at det er en månedlig betaling. Men jeg skal jo kun betale en gang årligt. Hvorfor står den til månedlig?
    Det er desværre en indstilling hos MobilePay vi ikke kan ændre på. Du vil stadig kun blive opkrævet dit ajourføringsgebyr en gang årligt.
  2. Hvorfor ender siden på .fo og ikke .dk?
    Vi har indgået et samarbejde med FarPay, som er et firma, der er startet på Færøerne. Dette er årsagen til endelserne .fo i stedet for .dk.
  3. Jeg har tilmeldt mig en automatisk betalingsaftale, men jeg har også fået tilsendt et girokort. Hvad skal jeg gøre?
    Hvis du har fået et girokort sendt til din e-mail eller i din postkasse skyldes det, at din betalingsaftale er gået på fejl eller, at du har fået tilmeldt den for sent i forhold til fristen. Det er derfor vigtigt, at du betaler det girokort, du har modtaget. Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at kontakte Kundeservice på telefon 3376 0420 eller via mail på aab@aab.dk.
  4. Hvad sker der når mit kort udløber?
    Inden dit kort udløber modtager du en mail om, at du skal opdatere dine oplysninger med dine nye kortdata.

Første spadestik på ny AAB-afdeling på Frederiksberg

Solen skinnede fra en skyfri himmel da Boligforeningen AAB fredag den 29. marts holdt første spadestik for den kommende afdeling 118 på Frederiksberg. Afdelingen opføres på Ågade som nabo til De Døves Kirke, og ejendommen kommer til at indeholde 14 familieboliger hvoraf de fem bliver flygtningeboliger.

Christian Høgsbro, der er administrerende direktør i AAB, bød velkommen til de mange samarbejdspartnere, der var mødt op – herunder arkitektfirmaet Mangor & Nagel samt totalentreprenøren Thormann. Blandt talerne var Frederiksberg Kommunes udvalgsformand for Bolig og Ejendomsudvalget Helle Sjelle (C) og 2. Viceborgmester Michael Vindfeldt (S), der begge udtrykte glæde over, at AAB nu opfører endnu en almen ejendom i kommunen.

”Det er jo sådan, at hele kommunalbestyrelsen har det som et mål og en ambition, at op mod 25 procent skal være alment, når vi bygger nyt på Frederiksberg. Det er vigtigt fordi, vi gerne vil have en socialt balanceret by, hvor vi ikke kun har dyre ejerboliger, men også har boliger, der er til at betale, hvis man har en mere almindelig lønindkomst, så på den måde, er det en kæmpe ære og fornøjelse at være med til at tage første spadestik her”, lød det blandt andet fra Michael Vindfeldt, da han holdt tale for de fremmødte.

Arkitekturpolitik og tæt dialog

Helle Sjelle fremhævede i sin tale den tætte dialog, der har været mellem kommunen og AAB.

”I dialogen med AAB har det været meget vigtigt for Frederiksberg Kommune, at bygningen respekterer og viderefører de særlige karakteristika der er her i området. Frederiksbergs arkitekturpolitik har dannet grundlag for projektet. Vi har haft en tæt dialog om at finde en god løsning, der passer til netop det her sted og ikke mindst med Døvekirken som nabo. Det er jeg overbevist om vil kunne både ses og mærkes til glæde for byen”, lød det fra Helle Sjelle.

Christian Høgsbro var også på talerstolen inden skovlene blev fundet frem, og også han lagde vægt på, at det er et vigtigt byggeri, der nu kommer op at stå på Ågade.

”Det er ikke en stor afdeling, vi bygger her, men jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes os at blive enige med Frederiksberg Kommune om at bygge alment på en af de få tilbageværende byggegrunde, der findes i kommunen. På den måde er vi sammen med kommunen med til at sikre, at folk med almindelige indkomster kan komme til at bo attraktivt og billigt i en kommune, der ellers traditionelt er kendt for at være dyr at bo i”, sagde Christian Høgsbro.

Indflytningsklar i februar 2020

Ejendommens boliger bliver på to, tre og fire værelser, og størrelserne varierer fra 70-105 m² brutto. Huslejen for en toværelses bolig kommer til at ligge på cirka 7.250 kroner om måneden, mens en bolig med tre eller fire værelser kommer til at koste mellem 8.500 kr. og 10.000 kroner om måneden.

Den nye AAB-afdeling er efter planen klar til indflytning i februar 2020. Det er ikke muligt at blive skrevet op til den nye afdeling endnu, men når der åbnes for opskrivning, vil det blive meldt ud på www.aab.dk.