AAB opretter naturklub i samarbejde med Red Barnet

Boligforeningen AAB og Red Barnet har indgået en samarbejdsaftale om oprettelse af en naturklub for børn i udsatte boligområder. I første omgang etableres klubben i afdeling 33 i Københavns Nordvest-kvarter, og formålet er at give børnene og deres familier nogle positive naturoplevelser for at styrke det enkelte barn og fællesskabet i boligområdet.

Det nye samarbejde løber i foreløbig to år og er en del af et større Red Barnet-projekt kaldet ”Ud af boligblokken – ind i naturen”. Hos AAB er det medarbejderne hos Beboerprojekt Puls, der er ansvarlige for naturklubben, som allerede har afholdt de første arrangementer.

”Frivillige fra Red Barnet har haft børnene og deres familier med på tur i Utterslev Mose og på fisketur, og fremover vil der blive afholdt et én-dagsarrangement cirka en gang om måneden”, fortæller Christina Udesen, der er projektleder og ansvarlig for Naturklubben i Boligforeningen AAB.

Naturklubbens primære målgruppe er udsatte børn i 8-12-års alderen og deres familier, og det er ikke tilfældigt, at naturen skal danne rammen om aktiviteterne.

”Der sker noget helt andet, når rammen for et fællesskab er naturen, end hvis vi f.eks. har en aktivitet i et beboerlokale. Naturen er et perfekt udgangspunkt for nogle sjove, trygge og inkluderende aktiviteter, fordi der ikke er nogen af deltagerne, der er mere på hjemmebane end andre, siger Christina Udesen

Det er Red Barnets lokalforening, der har startet Naturklubben op, og de skal sammen med afdeling 33´s beboere og bestyrelse sørge for, at køre klubben videre efter projektperiodens ophør. AAB´s boligsociale medarbejdere i området er ansvarlige for kontakten til beboerne og afdelingsbestyrelsen.

Som en del af det større projekt ”Ud af boligblokken - ind i naturen” har Red Barnet, udover naturklubben i AAB afdeling 33, etableret lignende klubber i samarbejde med boligselskaber i Roskilde og Nivå. En større evaluering skal foretages og Jyske Bank har doneret midler til dette større projekt.