Julehjælp


Få hjælp til at holde jul – eller hjælp andre

Julen er hjerternes fest, men som det lyder i en af de gamle julesange, så koster den også ”mange penge”. Netop derfor er julen også en bekymringernes tid for de, som har svært ved at finde penge til gaver, mad, juletræ og hvad der er ellers hører til en dansk jul .

Er du en af dem, der har svært ved at få de økonomiske ender til at nå sammen i december, så findes der steder, hvor du kan søge om hjælp til at skabe en god jul for dig og dine. Herunder har vi samlet links til en række organisationer og initiativer, der på forskellig vis støtter økonomisk trængte familier til jul. Du kan læse mere om kriterierne for at søge og få støtte på de enkelte hjemmesider.


JULEHJÆLPEN:

www.julehjaelpen.dk kan du søge støtte i form af mad, gaver og oplevelser, som doneres af privatpersoner og virksomheder. Ansøgning sker via hjemmesiden, og der er ingen fast ansøgningsfrist, så der kan søges løbende helt ind til midten af december 2018.


BLÅ KORS:

www.blaakors.dk kan du søge om gavekort til mad og julegaver. Der kan søges om julehjælp til og med den 30. november 2018.


DANSK FOLKEHJÆLP:

Dansk Folkehjælp støtter med gavekort til køb af mad og gaver til børn. Ansøgning sker på hjemmesiden www.folkehjaelp.dk og kan ske frem til den 30. november 2018.


MØDREHJÆLPEN:

www.moedrehjaelpen.dk kan der søges om kontant støtte til mad og gaver til børn. Sidste frist for at søge er den 13. december kl. 10.00. Mange af mødrehjælpens lokalforeninger tilbyder desuden andre former for julehjælp og juleaktiviteter. Her kan du se, hvilke muligheder, der findes lokalt


RØDE KORS:

Røde kors støttede sidste år mere end 11.000 børnefamilier med julehjælp på forskellig vis rundt omkring i landet. Der støttes i de fleste tilfælde med en julekurv eller et gavekort. For at søge skal du kontakte din lokale afdeling, som du kan finde på hjemmesiden. Ansøgningsfristen hos Røde Kors Hovedstaden er den 30. november 2018. Røde Kors afholder også juleaften for dig, der er alene juleaften, eller hvis din familie ikke har et socialt netværk at holde jul med. Juletræsfesten er gratis, du skal blot først kontakte Røde Kors Hovedstaden på telefon 38 33 64 00 eller skrive til hovedstaden@rodekors.dk.


FOLKEKIRKEN:

Mange lokale folkekirker uddeler julehjælp for midler, der er samlet ind i sognet. Du kan finde din lokale folkekirke ved at søge på https://sogn.dk/. Hvis din lokale kirke ikke uddeler julehjælp, kan du søge et julelegat hos Samvirkende Menighedsplejer. Ansøgningen skal attesteres af din lokale sognepræst, eller du kan bede sognepræsten om at søge på dine vegne. Samvirkende Menighedsplejer uddeler kun julehjælp i december måned. Du kan læse mere på deres hjemmeside.

Der findes mange andre muligheder for at få hjælp til en god jul, og en stor del af dem kan du finde ved at gå på nettet og søge på ordet ”julehjælp”.
Husk desuden, at ingen behøver at holde jul alene. Røde Kors bringer julevenner sammen ved at matche en julegæst og en julevært. Man kan melde sig til på Røde Kors´ hjemmeside. Derudover er der flere folkekirker, som holder juleaften. Det kan du læse mere om på folkekirkens hjemmeside.


Lille indsats kan gøre stor forskel

I de senere år er antallet af familier og enkeltpersoner, der søger om julehjælp, steget støt. Faktisk er der hvert år mange familier, der søger forgæves, så hver eneste donation, der kommer ind til de forskellige organisationer og grupper, falder på et tørt sted.

Har du mulighed for og lyst til at hjælpe andre til en god jul, så er der masser af muligheder for at støtte på den ene eller den anden måde.

De ovennævnte organisationer indsamler donationer i form af penge, men hos en del er der også mulighed for at give donationer i form af legetøj, gavekort, tøj etc. Eller du kan melde dig som frivillig hjælper til nogle af de julearrangementer, som organisationerne står for eller åbne døren som julevært for personer, der ellers skal fejre juleaften alene.

Uanset hvordan du vælger at støtte, vil din indsats blive værdsat af modtagerne i den anden ende.