Fornem hæder til AAB-afdeling på Frederiksberg

Boligforeningen AAB’s nybyggede afdeling 118 på Falkoner Allé 128 kan nu kalde sig for en af byens smukkeste bygninger. Afdelingen har nemlig fået Frederiksberg Kommunes pris for ”gode og smukke bygninger på Frederiksberg”.

Læs mere på aab.dk.

Boligforeningen AAB ser en lille smule anderledes ud

Du har sikkert allerede opdaget, at aab.dk ikke ser ud, som den plejer.

Som en del af et samlet løft af fortællingen om Boligforeningen AAB har foreningen fået nyt visuelt udtryk og kernefortælling.

Også aab.dk fået et løft på udseende og brugervenlighed. Vi har bl.a. forbedret søgefunktionen, gjort det nemmere at læse indholdet -/+, og som en af de helt store forbedringer, er aab.dk nu også optimeret til tablet og smartphone.

AAB´s administration holder flyttedag

 

AAB´s administration holder flyttedag

Boligforeningen AAB´s administration flytter om nogle få dage til nye lokaler på Havneholmen. Det har kun betydning for dig som beboer, hvis du skal sende et fysisk brev eller har aftalt et personligt møde.

Fra den 20. september 2021 hedder AAB´s adresse:

Boligforeningen AAB
Havneholmen 21
1561 København V.

Der ændres ikke på telefonnumre eller e-mailadresser.

På hjemmesiden AAB.dk kan du finde AAB´s kontaktoplysninger.

AAB bygger 75 nye ungdomsboliger

Boligforeningen AAB bygger i samarbejde med Gefion Group 75 1- og 2- rums ungdomsboliger tæt på by, strand og metro ved Amager strand.

Ungdomsboligerne er en del af et større byggeri med både private og almene ungdomsboliger, hotel, daginstitution, café, fitnesscenter og dagligvarebutik. Boligerne ligger lige ved Femøren metrostation tæt på Amager strandpark. Der er også kort afstand til uddannelsesinstitutionerne på Amager og i resten af København, samt til Københavns kultur og natteliv.

Boligerne bliver en blanding af almindelige 1-rums ungdomsboliger, ungdomsboliger egnet for kørestolsbrugere og 2-værelses ungdomsboliger for par. Alle boliger har eget bad og køkken.

På alle etager er der adgang til fællesområder, og fra det ene fællesområde er der direkte udgang til en terrasse. Derudover kommer der en stor fælles tagterrasse.

Der er forventet indflytning i september 2021, og man skal skrive sig op via CIU.

Flot svarprocent til undersøgelse om at føle sig hjemme

4.186 beboere i Boligforeningen AAB tog sig i december måned tid til at svare på et spørgeskema om, hvordan de føler sig hjemme i deres bolig, boligafdeling og i Boligforeningen AAB.

De mange svar er nu ved at blive analyseret, og det endelige resultat forventes at være klar i løbet af foråret 2021. Allerede nu kan det dog ud fra de foreløbige analyser konstateres, at familie og venner til AAB’s beboere kan lide at komme på besøg i foreningens boliger. Og det glæder Karina Dalgas, som er boligsocial konsulent i AAB, da det også er en af de vigtigste parametre for, at beboerne føler sig hjemme i deres AAB-bolig.

Spørgeskemaet blev sendt til de 13.757 beboere, der er tilmeldt digital kommunikation i AAB. Undersøgelsen er et led i AAB´s overordnede strategi, hvor et af de konkrete mål er, at beboerne skal føle sig hjemme, og resultaterne skal bruges til at udvikle indsatser og initiativer, som kan understøtte, at AAB’s beboere føler sig hjemme i deres bolig.

Analysefirmaet Gemeinschaft er i gang med at udføre enkelte opfølgende telefoninterviews, og når alle svar er analyseret, kan du blandt andet læse om undersøgelsens resultater her i BeboerNyt.

”Med en flot svarprocent på over 30, har spørgeskemaundersøgelsen givet et rigtigt godt grundlag til det videre arbejde, og der skal lyde en stor tak til de mange deltagere for deres bidrag”, siger Karina Dalgas.

Ti heldige beboere, der svarede på undersøgelsens spørgsmål, vandt hver et gavekort på 500 kr. til COOP. Vinderne har fået besked.

Du har fået ny formand

Formand Charles Thomassen og næstformand Hanne Dahlerup

For nyligt blev Charles Thomassen på et ordinært repræsentantskabsmøde valgt som formand for Boligforeningen AAB´s organisationsbestyrelse. Dermed skal han fremover stå i spidsen for landets ældste og største almene boligforening.

Charles Thomassen har i en del år været kasserer for AAB´s afdeling 60 på Sønder Boulevard. Desuden har han i det seneste års tid været næstformand i AAB´s organisationsbestyrelse, så den nye formand kender foreningen særdeles godt.

”Jeg har boet i AAB hele mit liv og har i mange år arbejdet for beboerdemokratiet, så jeg er naturligvis rigtig glad for, at repræsentantskabet mener, at jeg er den rette til at tage over efter vores afgående formand, Bent Haupt Jensen. At skulle efterfølge Bent er en stor opgave, som jeg er meget ydmyg over, men det er også en spændende opgave, som jeg glæder mig til”, fortæller Charles Thomassen.

Stor forening skal vokse

AAB er med næsten 20.000 almene boliger i hovedstadsområdet den største almene boligforening i Danmark. Og den nye formand har en klar ambition om, at AAB skal blive endnu større i de kommende år. Ikke fordi det i sig selv er vigtigt at foreningen vokser, men fordi det vil være et udtryk for, at der bliver opført flere nye boliger, som er til at betale for folk med en helt almindelig indkomst.

”Vi har netop præsenteret et nyt koncept, hvor AAB vil bygge spekulationsfrie andelsboliger som et supplement til vores almene boliger. Det bliver andelsboliger, som ikke kan stige i værdi, og dermed kan beboerne heller ikke høste en hurtig gevinst, som det ellers ofte er tilfældet. På den måde kan AAB bidrage til, at hovedstadsområdet forbliver en blandet by, hvor alle har råd til at bo”.

Charles Thomassen håber, at AAB´s nye koncept kan udfordre den nuværende måde at bygge på, så det fremover ikke kun er store pensionsselskaber og udenlandske kapitalfonde, der opfører boliger med profit for øje.

”Vi har en over 100 år lang tradition for at bygge gode boliger, som ingen skal tjene på. De senere år har det dog været svært at få opført nye almene boliger i hovedstadsområdet, og derfor ser vi, at det igen og igen er meget dyre ejerboliger, der bliver bygget. Så der er virkelig behov for at gentænke det her område, og jeg er overbevist om, at vores andelsboliger kan gøre en forskel, så København igen kan opleve vækst i antallet af nye boliger, der er til at betale”.

Fokus på kvalitet og æstetik

Selvom Charles Thomassen som nyvalgt formand for AAB skal stå i spidsen for en forening, der går nye veje og forsøger at udfordre vanetænkningen omkring boligbyggeri, så er der dog ét område, hvor den nye formand ikke ønsker forandring.

”AAB har altid opført markante bygninger som for eksempel Axelborg, og vi har altid være kendetegnet ved flot arkitektonisk byggeri. Det vil vi fortsat stræbe efter. Vores nyeste afdeling på Falkoner Allé/Ågade på Frederiksberg har høstet stor ros for den flotte arkitektur og byggestil, som passer godt ind i det eksisterende miljø. Det er et rigtig fint eksempel på, at man godt kan bygge gode boliger, der til at betale uden at gå på kompromis med kvalitet og æstetik, og det vil jeg arbejde hårdt for, at vi fremover kommer til at se mange flere eksempler på”, slutter Charles Thomassen.

AAB vil bygge spekulationsfrie andelsboliger til medlemmerne

Boligforeningen AAB ejer og udlejer i dag næsten 20.000 almene boliger i hovedstadsområdet, men i fremtiden får foreningens medlemmer også mulighed for at bo i private andelsboliger, som vel at mærke ikke kan gøres til genstand for spekulation.

AAB har sammen med entreprenørvirksomheden MT Højgaard udviklet et nyt koncept med spekulationsfrie andelsboliger, og tanken er, at den nye type af boliger skal opføres i tilknytning nye eller eksisterende almene boliger og tilbydes til alle, som er medlemmer af AAB.

”Alle taler om, at København skal forblive en blandet by, hvor alle indkomstgrupper har råd til at bo, og med det her koncept tager vi endnu et skridt i den retning”, siger adm. direktør Christian Høgsbro fra AAB, og fortsætter:
”Gennem et indskud kan man få adgang til en af de nye andelsboliger, som får en husleje, der vil være attraktiv for folk med helt almindelige indkomster som f.eks. sygeplejersker eller politibetjente”.

Ingen hurtige gevinster
Det centrale ved AAB´s kommende andelsboliger er, at de bliver spekulationsfrie. Indskuddet vokser kun i trit med den almindelige prisudvikling i samfundet. Beboerne skal betale omkring 20 procent af boligens pris som indskud til deres andel. Resten finansieres af realkreditlån optaget af andelsboligforeningen. Den månedlige husleje går til at betale for realkreditlånet og betale andelsboligforeningens øvrige løbende driftsudgifter. Det forventes, at en andelsbolig på cirka 80 kvm. vil koste omkring 580.000 kroner for andelen og en månedlig boligafgift på 5.750 kr.

For AAB handler det om at skabe gode og solide boliger til rimelige priser. Ikke om hurtige kapitalgevinster.

”Vi vil ganske enkelt tage luften ud af de boligspekulationer, som betyder, at priserne med raketfart når et niveau, hvor almindelige mennesker ikke kan være med. Derfor går vi en tredje vej og introducerer den her nye boligform. Gennem en blanding af almene boliger og andelsboliger får vi desuden et mere varieret boligområde og styrker på den måde den blandede by, hvilket er en yderligere gevinst,” siger Christian Høgsbro.

AAB´s repræsentantskab bakker op om det nye koncept og besluttede den 26. august at oprette et såkaldt sideaktivitetsselskab, som skal stå for det videre arbejde med at opføre den nye type af spekulationsfrie andelsboliger. En af de første opgaver i det nye selskab at gå i dialog med Københavns Kommune for at få godkendt den nye model.

Du kan læse mere på www.aab.dk/andelsboliger.

Ramt af corona-kuller? Her er fem råd, der kan hjælpe

Hvis du blev lidt træt og modløs, da statsminister Mette Frederiksen i slutningen af oktober meldte nye restriktioner ud? Så er du ikke alene.

De fleste havde nok set frem til en vinter, hvor vi igen kunne tage til en fodboldkamp, få et kram eller tage en tur i byen med vennerne. Men sådan skulle det altså ikke være. I stedet er der igen kommet nye restriktioner – og for mange betyder det, at vi går en lang og mørk vinter i møde uden de små lyspunkter i hverdagen, der er med til at holde humøret højt.

Mange sidder derfor med en følelse af at være godt og grundig træt af det hele – og en følelse af slet ikke at kunne overskue de kommende måneder.

Heldigvis er der ting, du kan gøre for at slippe med tankemylderet og dine bekymringer. Vi bringer her nogle af de bedste tips og råd mod corona-kuller:

1. Få sollys
Det er mørkt om morgenen, når du står op, og mørkt når du kommer hjem fra arbejde. Og alt derimellem er typisk lidt gråt og vådt. For mange danskere betyder skiftet i vejret et tilsvarende skifte i humøret. Sørg derfor for at få godt med sollys, luk dagslyset ind i din lejlighed og spis ekstra D-vitamin eller køb en lysterapilampe.
2. Begræns dit nyhedsforbrug
Det er vigtigt at holde sig orienteret og følge med i, hvad der sker rundt om i verden og vores egen lille andedam, men det kan også blive for meget. Den konstante strøm af nyheder og statistikker om indlagte og dødsfald kan fastholde dig i en konstant alarmtilstand. Derfor er det en god idé at begrænse dit nyhedsforbrug, så angsten ikke løbende næres. Prøv f.eks. at lave en regel om, at du kun tjekker nyheder om morgenen og undlader at gøre det resten af dagen.
3. Se dine allernærmeste
Selvom vi bør begrænse vores sociale omgang med andre, er der ingen tvivl om, at socialt samvær er vigtigt for vores mentale sundhed. Prioritér derfor nogle få personer og lav nogle hyggelige aktiviteter sammen. Ring til hinanden, hvis I ikke kan mødes. Og husk at tale om andet end corona, når I er sammen.
4. Kom ud i naturen
Coronapandemien betyder for rigtig mange danskere hjemmearbejde – og hvis du er én af dem, så bevæger du dig måske også væsentlig mindre end normalt. Væk er den daglige cykeltur hen til toget og gåturen frem til arbejdspladsen. Derfor er det ekstra vigtigt, at du husker at få frisk luft og ikke bare bliver siddende indenfor. De få skridt, du tager fra soveværelset og hen til din arbejdsplads i stuen eller køkkenet, tæller nemlig ikke rigtigt med nogle steder. Så gå eller løb en tur, dyrk motion. Din krop har brug for det!
5. Spis sundt og sov godt
Udover motion er det også vigtigt at passe godt på din krop. Sund kost og en god nats søvn er med til at holde dig i fysisk og psykisk topform. Spis derfor varieret og sundt og hav gode søvnvaner.